Dinti.

Hallo Hettie,

Dinti heeft net een stuk gedroog vlees op en probeert nu de kruimeltjes van Nooka haar runderoor op te eten. Het is inderdaad een pittige dame, maar daar heeft Martin ook voor gekozen toch!? Nooka laat erg veel toe en dat is heel mooi om te zien. Nooka trekt ons met haar 60 kg bij een trekspelletje omver, maar laat Dinti winnen. Niet dat het er altijd zachtzinnig aan toe gaat hoor! Nooka kan soms ook te ver gaan en dan moeten we even ingrijpen. Dinti is absoluut niet bang voor Nooka en hoe wilder Nooka wordt, hoe wilder Dinti. Daar is het verschil in gewicht en omvang net nog even te groot voor. Het zijn dus dikke vriendinnen geworden die twee. Dinti zoekt Nooka altijd op als ze gaat slapen en hobbelt vrolijk naast haar door het bos. Het is echt genieten. Het luisteren gaat prima, daarbij hebben we ook veel aan Nooka die het goede voorbeeld geeft en Dinti die haar in alles nadoet. Vorige week heeft Dinti voor het eerst gezwommen. Fantastisch! Martin was met haar in het water om haar te ondersteunen. Als je haar boven het water tilde dan bleef ze zwembewegingen maken, zo schattig. Ze dook zelfs een keer van de kant af het water in. Meer onwetendheid dan een bewuste keus, want ze keek wel een beetje vreemd op toen ze kopje onder ging. Gelukkig was Martin daar om haar te redden.

Ze is inmiddels al een keer of vier naar de puppiecursus geweest. De eerste keer dat ze met de ander pups in de speelweide alleen werd gelaten zat ze heel angstig tegen het hek aan gedrukt. Ze vond het duidelijk niks. Maar inmiddels speelt ze met grote en kleine honden en met puppies. We hadden toch niet verwacht dat die brutale tante zo bang was voor andere honden. We dachten dat we een pup hadden die nergens voor terugdeinsde en dat doet ze ook niet behalve dus in het begin voor andere honden. We brengen haar nu dan ook zoveel mogelijk in contact met andere honden. Twee weken geleden was hier een Leopup van 6 maanden. Daar heeft ze de hele middag mee gespeeld. Neen, niet met al dat dure speelgoed maar met twee plastic bakjes van de plantjes die waren blijven slingeren. Nooka had eindelijk een middagje rust. Maar die vindt het fantastisch hoor! Ze had al speelgoed voordat Dinti kwam maar keek er niet naar om. Nu pakt ze het op om Dinti uit te dagen. Altijd succes natuurlijk.

Kortom, het gaat goed met je pup en met ons gaat het ook beter 😉 Het is natuurlijk wel hard werken zo’n pup die veel doet wat niet mag. Ook bij ons is de tuin een ravage, de bamboe is favoriet, de pantoffels en slippers vinden we regelmatig achter de planten terug, schoenen aantrekken is geen makkie als er een pup in je veters hangt, en stofzuigen kunnen we alleen als ze moe is of in de bench ligt. Maar vanmorgen hebben we tot 09.45 uur kunnen uitslapen!!! Voor het eerst in al die weken!

Groetjes van ons viertjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *