Frodo.

Frodo (Idefix) heeft een maagkanteling gehad. Hieronder het verhaal van de baasjes van Frodo. Als honden deze symtonen hebben twijfel dan niet maar ga gelijk naar de DA.

Hoi

ja het was heel erg schrikken. Donderdag avond wou hij naar buiten. Een half uurtje later wilde we hem terug naar binnen halen, maar hij kwam niet. Aangezien het donker was zagen we hem eerst niet, en toen we met zaklamp wilde gaan zoeken kwam hij naar ons toe. Binnen begon hij te braken, maar er kwam niks uit. Ook had hij een dikke buik. We waren toen serieus ongerust en hebben direct de dierenarts en Moniek gebeld. Zo wisten we dat het waarschijnlijk een maagkanteling was en dat we heel snel moesten reageren. Aangezien onze dierenarts maar alleen thuis was had hij ons direct per telefoon doorverwezen naar een collega in genk (kwartiertje van hier). Daar aangekomen heeft die dierenarts direct geprobeerd zijn maag leeg te maken. Eerst lukte dit niet. Toen is er een foto gemaakt van zijn maag en een spuit rechtstreeks in zijn maag gestoken. Zo kon de lucht eruit komen. Daarna hebben ze zijn maag leeggemaakt en gespoeld. Toen voelde hij zich goed, maar, aangezien ’t risico voor het vervolg groter zou zijn op een kanteling moest hij zowiezo geopereerd worden. Vrijdagmorgen zijn we dan met hem terug gegaan en is hij geopereerd en hebben ze zijn maag vastgemaakt aan de buikwand. Zo kan hij nu nooit nog een kanteling krijgen. Nu is hij aan het herstellen van de operatie, dat verloopt goed. Hij eet al terug wat en heeft ook al gekakt. Hij drinkt ook goed. De dierenarts zei ook dat zijn maag er nog heel goed uitzag, en dat de kanteling niet echt was ingezet, dat we er heel snel bij waren. Het was dus meer een dilatatie dan een kanteling doordat we zo snel gereageerd hadden.
Dus als jullie honden precies moeten braken en er komt niks uit, en een dikke buik hebben, niet twijfelen en direct naar de dierenarts gaan, want dan heb je nog maar een paar uur. Je merkt ook direct dat ze enorm pijn hebben (zelfs bij een leonberger).
Van het eten: ’s avonds had hij eigenlijk weinig geëten, we weten niet waardoor het gekomen is. Bij de spoeling zijn er ook enkel maar brokken mee gekomen.

Fijn dat jullie zo meeleven met ons!
gelukkig hebben we een goed einde, het had anders kunnen lopen!

groetjes

Freya, Peter, Brent en natuurlijk Frodo

3 reacties op “Frodo.

  1. o jongens wat een schrik, en wat een geluk dat iedereen, jullie, je eigen da en de da dichtbij zo adequaat hebben gehandeld! Beterschap voor jullie lieve Frodo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.