Spectaculaire redding van een Toogwijkje.

Gisteravond zit ik nog even op de website van 112 nederland te kijken. Lees ik een bericht dat er een hond door het ijs is gezakt. Ik ga de foto`s bekijken en zie dat het een leonberger is. Ik denk dit kan haast niet missen, leonberger, achter de eenden aan in Assen, niet meer luisteren, sneeuw, ijs, elfstedennest. En ja hoor het is Hylpen van de Toogwijkhoeve. Roepnaam Donna. Gelukkig maakt Donna het goed. Ze heeft een poos onder de warmtelamp bij de DA gelegen en daarna lag ze uitgeput thuis bij de kachel bij te komen van het avontuur. Hieronder het verhaal en de foto`s die ik van de site van 112Nederland heb afgehaald. De hele reddingsactie is op TV geweest. Zie hieronder. Wat een geluk dat het zo is afgelopen.

Assen – Vrijdagmiddag om 13.54 werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor eendier te water ter hoogte van het Enkheerdpad in Assen. In het Noord-Willemskanaal was een hond te water geraakt.

De hond was op de uitlaatplek achter een stel eenden aangegaan die zich op het ijs bevonden. Helaas was het ijs niet dik genoeg om de hond te dragen. De hond zakte dan ook in het midden van het kanaal door het ijs. De brandweer van Assen werd samen met de duikers van Smilde gealarmeerd onder prio twee. Echter rukte de brandweer van Assen met genoeg personeel uit zodat de duikers van Smilde niet hoefden uit te rukken.

Wel werd er door de brandweer gereden onder de hoogste prioriteit. Bij aankomst van de brandweer ging gelijk een duiker het ijs op. Ook hij zakte na een meter er al doorheen waardoor hij een pad moest maken naar de onfortuinlijke hond. De hond liet zich gemakkelijk redden en werd snel naar de kant gebracht waar de hond in dekens werd gewikkeld. In het duikvoertuig werd de hond overgebracht naar de dierenarts. Gelukkig is er niemand achter de hond aangegaan het ijs op, dan hat het hele incident veel slechter kunnen aflopen. Het ijs is nog lang niet dik genoeg.

Op de onderstaande link staan nog meer foto`s.

http://www.112nederland.nl/Drenthe/nieuws/17327/spectaculaire-redding-van-een-hond-in-assen.html

 

Donna wordt gered door een held van de brandweer.

9 reacties op “Spectaculaire redding van een Toogwijkje.

 1. gelukkig dat het allemaal goed is afgelopen, vreselijk als je aan de kant staat en je niets voor je hond kunt doen, geweldig de reddingsactie! gr manuela

 2. Ik zat,met kippenvel, naar de reddingsactie te kijken, wat zal dat schrikken zijn geweest. Gelukkig is het allemaal weer goed afgelopen. Zal het filmpje ook even aan Duco laten zien, misschien leert hij ervan! Duco lijkt nml. af en toe wel een jachthond als hij een reeenspoor ruikt in het bos.

 3. Pfff,de schrik van iedere honden bezitter,blij dat Donna er goed af is gekomen.
  Ik hoop dat Donna en de eigenaren snel van de schrik bekomen.

  Wat een snelle actie van de brandweer ,dikke pluim.

 4. Lang leve de brandweer. En wat een geluk heeft ze gehad. Gelukkig is het goed afgelopen.
  Gr. Vanuit Twente van haar neef buzzie

 5. wij hopen dat Donna goed hersteld van haar zwempartij, fijn om te zien dat ze naar de brandweerduiker toezwemt en niet weg van hem. Mooie snelle aktie zouden we hier zeggen. Maar wat een schrik,poe,en dan duurt wachten altijd lang. Sterkte hoor voor de familie en jij ook Hettie, het blijven toch petekindjes.

 6. Whow wat heftig! Die heeft een geluk gehad dat de brandweer zo goed en snel reageerde!
  Ik zit met mijn hart in mijn keel te kijken naar de beelden.
  Volgens mij heeft zij er een verjaardag bij!
  Hopelijk blijft het goed met haar gaan.
  Sterkte en groetjes Mirjam en een lik van je broertje Dokkum (Elwood)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.