Over ons

De Toogwijkhoeve

De Toogwijkhoeve

Wij zijn Roelof-jan en Hettie en wonen in Appelscha met al onze paarden (zie onze facebookpagina ohstables). pony`s, veulens, kippen, geiten, poezen, vissen, en natuurlijk onze honden.
In 2002 kregen wij onze eerste Leonberger. Onze vorige hond Noeska (Berner Sennen) van 9 kwam te overlijden een schat van een hond.
Omdat er op dat moment veel te veel slechte Berner Sennenhonden waren, zijn wij op zoek gegaan naar een gezond ras; En dat is dus een Leonberger geworden.
Via internet kwamen wij bij Willem en Corina van Mourik. Die hadden op dat moment een leuk nestje met Leonbergers en hadden het volste vertrouwen in onze liefde voor een Leonberger.
In juni 2002 mochten wij voor ons de allermooiste en liefste Leonberger, Leowico’s Donja meenemen.
Donja is uitgegroeid tot een lieve mooie leonberger met een gouden karakter, die volgens ons een goede bijdrage aan het ras kan leveren.

Dit is voor ons aanleiding om een nestje bij haar te fokken. Na alle keuringen te hebben doorstaan kreeg Donja op 07-12-2005 haar eerste nestje. Onze eerste Toogwijkhoeve nest.

Onze liefde voor teckels bestaat al 45 jaar. Bij mijn ouders thuis hadden wij een langharige teckel Sasja genaamd. Ook Roelof-jan werd verliefd op de teckel en in 2018 na bijna een jaar op de lijst bij een goeie fokker te hebben gestaan (Mieke de Boer) kwam Mika`s place Sasja bij ons te wonen. Het leek ons erg leuk als er nog een teckel bij zou komen en Mieke de fokker van Sasja wist een mooi nestje in Polen met langharige getijgerde standaard teckels. Samen met een vriendin afgereisd naar Polen waar ook Mieke heen was gegaan hebben wij de de pups opgezocht. Wij waren opslag verliefd op Noortje en die is uiteindelijk bij ons komen wonen. Mieke heeft een zusje van Noortje gehouden. Onze beide teckels hebben een erg lief karakter en zijn erg mooi, we hebben besloten om hun in te zetten voor de fok. Maar ze moesten wel voldoen aan de fokeisen van de teckelclub en daar voldeden beide aan en zo zijn de eerste Toogwijkteckels hier geboren.